Soppa med pumpa och sötpotatis

35 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 1 spsk ingefära, riven
  • 1000 gram hokkaido pumpa i tärningar
  • 500 gram sötpotatis i tärningar
  • 1 spsk kummin, mald
  • 4 cup grönsaksbuljong
  • 0,5 cup vatten
  • 0,33 cup koriander, hackad
  • 1 stk röd chili, hackad

Instruktioner

  1. Värm oljan i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt löken och fräs i 5 minuter. Tillsätt hälften av ingefäran och fräs i 2 minuter.
  2. Tillsätt pumpa, sötpotatis och spiskummin och stek i 2 minuter. Öka värmen till hög. Tillsätt buljong och vatten och koka upp.
  3. Sänk värmen till medel-låg. Låt sjuda i cirka 15 minuter. Häll över i en mixer och mixa tills det är slätt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda koriander, chili och resterande ingefära i en skål. Häll soppan i djupa tallrikar och garnera med korianderblandningen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 234 kcal.

Protein: 7 %.

Kolhydrater: 55 %

Fett: 37 %