Sommarbulgur och majssallad

25 min. total

Ingredienser

  • Vinaigrette
    2 spsk citronsaft
  • 2 spsk äppelcidervinäger
  • 1,5 spsk olivolja
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1,5 spsk persilja, hackad
  • 2 cup vatten
  • 1 cup bulgur
  • 0,25 tsk salt
  • 1 stk röd paprika, tärnad
  • 2 cup majs, avrunnen
  • 1 stk citron i både

Instruktioner

  1. Vispa citronsaft, vinäger, dijonsenap och 1/3 av persiljan i en skål tills ingredienserna är blandade. Smaka av. Ställ åt sidan.
  2. Häll bulgur och salt i en kastrull med kallt vatten. Koka upp vattnet, täck över och låt sjuda i 12-15 minuter. Häll av all överflödig vätska. Rör om bulgur med en sked och låt den svalna.
  3. Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek paprika och majskärnor i 2 minuter. och blanda med bulgur.
  4. Häll vinaigrette i blandningen (lite i taget). Smaka av hela tiden och tillsätt gradvis mer tills du uppnår önskat resultat.
  5. Garnera med extra persilja och citronklyftor.

Näring (per person)

Kalorier: 329 kcal.

Protein: 11 %

Kolhydrater: 68 %

Fett: 21%