Sockerärter sparris tigerräkor sallad

20 min. total

Ingredienser

  • 4 tsk olivolja
  • 1,5 pound tigerräkor, blancherade
  • 0,33 cup limejuice
  • 2 spsk honung
  • 2 cup sockerärter
  • 2 cup sparris, blancherad
  • 2 stk ägg

Instruktioner

  1. Koka upp en kastrull med vatten på medelhög värme. Tillsätt äggen. Koka i 7 minuter.
  2. Låt vattnet rinna av. Häll kallt vatten på. Skala äggen och halvera dem.
  3. Hetta upp en stekpanna med 1/2 av oljan. Krydda tigerräkorna med salt och peppar. Stek dem i några minuter. Låt svalna.
  4. Vispa ihop limejuice, honung, resterande olja, salt och peppar i en skål.
  5. Lägg sparris, sockerärter och tigerräkor i skålen och blanda salladen. Servera med ägg på toppen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 689 kcal.

Protein: 55 %

Kolhydrater: 21 %

Fett: 24 %