Sliders med dragna kycklingar

20 min. total

Ingredienser

  • Yoghurtsauce
    8 ounce yoghurt, naturlig
  • 0,33 cup gurka i tärningar
  • 2 spsk lök, hackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • Andet
    1 spsk grillsås
  • 1 tsk tabasco
  • 2 stk kycklingbröst, hackat
  • 8 stk burgerbröd, fullkornsbröd
  • 1 cup mozzarella, riven
  • 0,5 cup basilika

Instruktioner

  1. Lägg yoghurt, gurka, lök och vitlök i en mixer och mixa tills det är slätt. Häll över i en skål. Täck över och ställ i kylskåp.
  2. Blanda barbecuesåsen med Tabasco och salt i en kastrull på medelvärme. Rör om och låt sjuda tills det har tjocknat något.
  3. Tillsätt kycklingen i blandningen och rör om. Koka i 5 minuter. Sätt ugnen på hög temperatur och förvärm till 250 °C. Skär bullarna på mitten.
  4. Placera bullarna direkt under värmeelementet och rosta dem i 2-4 minuter. Ta bort dem och lägg de övre halvorna åt sidan.
  5. Fördela kycklingblandningen på det nedersta brödet. Toppa med mozzarellaost och sätt in i ugnen igen i 2-3 minuter.
  6. Lägg yoghurtsåsen och basilikan ovanpå och lägg den översta bullen ovanpå. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 725 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 54 %

Fett: 22 %