Skål med brunt ris och kryddiga kikärter

40 min. total

Ingredienser

  • Kikærter
    1 spsk olivolja
  • 1 spsk lök, hackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 spsk chili, mald
  • 0,5 spsk kummin, mald
  • 0,5 tsk garam masala
  • 15 ounce kikärter, avrunna
  • 14 ounce tomater, hackade
  • Skål
    6 cup spenat
  • 2 cup brunt ris, kokt
  • 1 stk avokado i skivor
  • 2 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 spsk olivolja
  • 4 stk citronbåt

Instruktioner

  1. Kikärter
    Värm olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt löken och fräs tills den är mjuk.
  2. Tillsätt vitlök, kryddor, salt, peppar och kikärter och rör om tills de doftar.
  3. Tillsätt tomaterna (med saft) och låt sjuda i 20 minuter. Ta bort från värmen.
  4. Skål
    Lägg spenaten i en skål.
  5. Lägg en fjärdedel av riset, kikärterna, tomaterna, avokadon och rödlöken i skålen.
  6. Ringla över olivolja och pressa citronklyftor över rätten efter smak.

Näring (per person)

Kalorier: 689 kcal.

Protein: 13 %

Kolhydrater: 62 %

Fett: 25 %