Skål med brunt ris och kryddiga kikärter

40 min. total

Ingredienser

  • Kikærter
    1 msk olivolja
  • 1 msk lök, hackad
  • 1 klyftor vitlök, finhackad
  • 0,5 msk chili, mald
  • 0,5 msk kummin, mald
  • 0,5 tsk garam masala
  • 430 gram kikärter, avrunna
  • 400 gram tomater, hackade
  • Skål
    14 dl spenat
  • 4,7 dl brunt ris, kokt
  • 1 st avokado i skivor
  • 4,7 dl körsbärstomat, halverad
  • 1 msk olivolja
  • 4 st citronbåt

Instruktioner

  1. Kikärter
    Värm olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt löken och fräs tills den är mjuk.
  2. Tillsätt vitlök, kryddor, salt, peppar och kikärter och rör om tills de doftar.
  3. Tillsätt tomaterna (med saft) och låt sjuda i 20 minuter. Ta bort från värmen.
  4. Skål
    Lägg spenaten i en skål.
  5. Lägg en fjärdedel av riset, kikärterna, tomaterna, avokadon och rödlöken i skålen.
  6. Ringla över olivolja och pressa citronklyftor över rätten efter smak.

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 689 kcal.

Protein: 13 %

Kolhydrater: 62 %

Fett: 25 %