Shish kebab av fläsk med sallad

55 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk balsamvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 1 stk röd chili, hackad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1 tsk limeskal
  • 1 spsk limejuice
  • 1 tsk paprika
  • 500 gram fläskkotlett i tärningar
  • 2 stk röd paprika, i rutor
  • 2 stk gul paprika, skuren
  • 3 cup sallat
  • 0,5 stk gurka i skivor

Instruktioner

  1. Häll vinäger och olja i en skål. Tillsätt chilin. Vispa i vitlök, limesaft, limeskal och paprika. Krydda med peppar.
  2. Lägg i fläskköttet, vänd på det så att det täcks och låt marinera.
  3. Sätt köttet på spett tillsammans med paprikan.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme.
  5. Stek spetten tills köttet är genomkokt och pensla regelbundet med marinad.
  6. Servera med sallad och gurka. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 214 kcal.

Protein: 58 %

Kolhydrater: 19 %

Fett: 23 %