Sesamkyckling

30 min. total

Ingredienser

  • 4 stk kycklingbröst
  • 1 cup majsstärkelse
  • 3 stk ägg, vispade
  • 0,25 cup rapsolja
  • 0,5 cup honung
  • 0,75 cup sojasås
  • 0,5 cup ketchup
  • 0,5 cup brunt mjöl
  • 0,5 cup risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 1 stk gurka i skivor
  • 2 stk röd paprika, skuren
  • 1 cup radis i skivor
  • 1 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 tsk sesamfrön

Instruktioner

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  2. Lägg majsstärkelse och ägg i separata djupa skålar. Vänd kycklingen först i majsstärkelse och sedan i ägget.
  3. Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen tills paneringen är brun.
  4. Lägg 1 matsked av majsstärkelsen i en skål och vispa ihop den med honung, sojasås, ketchup, brunt socker, risvinäger, sesamolja och vitlök.
  5. Häll den över kycklingen. Stek kycklingen färdigt. Ta bort den från värmen och skär den i skivor. Lägg gurka, paprika, rädisor, körsbärstomater och kyckling på en tallrik.
  6. Strö över sesamfrön. Servera med din favoritdressing. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 827 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 31 %