Salmorejo

25 min. total

Ingredienser

  • 8 cup vatten
  • 2 pound tomat, hackad
  • 4 stykke bröd, fullkornsbröd, rostat
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 3 spsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk äppelcidervinäger
  • 4 stykke serranoskinka, hackad
  • 1 spsk basilika, hackad

Instruktioner

  1. Ta en kastrull och koka upp vattnet. Skär ett kors i botten av varje tomat med en kniv. Lägg dem i kokande vatten i 30 sekunder.
  2. Skala tomaterna, dela dem i kvartar och lägg dem i en mixer. Blötlägg brödet i några sekunder.
  3. Glöm vattnet och lägg det i mixern tillsammans med vitlöken. Putsa i cirka 3 minuter.
  4. Tillsätt olja, salt och vinäger och purera i ytterligare 10 sekunder. Häll soppan i en skål och ställ den i kylskåpet.
  5. Garnera med skinka och basilika. Ringla olivolja över soppan och servera. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 250 kcal.

Protein: 12 %.

Kolhydrater: 37 %

Fett: 51 %