Sallad med ugnsrostade grönsaker

55 min. total

Ingredienser

  • 2 cup brysselkål, halverad
  • 3 cup blomkål, buketter
  • 2 cup butternut squash i tärningar
  • 2 spsk olivolja
  • 2 stk schalottenlök, finhackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 cup mayonnaise
  • 0,75 cup gräddfil
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 cup basilika
  • 1,5 cup babyspenat

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Blanda brysselkål, blomkål och butternut squash med olja, salt och peppar.
  2. Sprid ut grönsakerna på en bakplåtspapper. Stek i ugnen i 30-40 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna.
  3. Lägg schalottenlök, vitlök, majonnäs, gräddfil, citronsaft, basilika, salt och peppar i en mixer. Blanda tills det är slätt.
  4. Blanda grönsakerna med dressingen. Servera på en bädd av spenat. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 327 kcal.

Protein: 9 %.

Kolhydrater: 20 %.

Fett: 71 %