Sallad med ugnsbakad pumpa

40 min. total

Ingredienser

  • 1 stk butternut squash i tärningar
  • 3 spsk olivolja
  • 4 tsk citronsaft
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 0,25 tsk kummin, mald
  • 16 ounce rucola
  • 2 stk röd paprika, skuren
  • 0,25 cup höstost

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Placera pumpen på bakplåtspappret. Blanda med 1/3 av oljan, salt och peppar. Grädda tills de är lätt bruna.
  3. Vispa ihop resterande olja, citronsaft, senap, vitlök, spiskummin, salt och peppar i en liten skål.
  4. Ta en salladsskål och lägg i ruccola, paprika, bakad pumpa och keso. Blanda salladen med dressingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 283 kcal.

Protein: 12 %.

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 38 %