Sallad med spenat och keso

80 min. total

Ingredienser

  • 16 stk lasagneplattor, fullkorn
  • 16 ounce höstost
  • 2 cup mozzarella, riven
  • 10 ounce spenat, tinad
  • 1 stk ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk italiensk krydda
  • 4 spsk smör
  • 2 spsk vetemjöl
  • 2 cup mjölk

Instruktioner

  1. Förbered lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ åt sidan. Värm ugnen till 190 °C. Smörj en ugnsfast form med smör.
  2. Blanda keso med 1/2 mozzarella. Tillsätt ägg, spenat, salt och kryddor. Blanda ordentligt.
  3. Täck botten med lasagneplattor. Varva nu spenat-ostblandningen med lasagnebladen. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ner mjölet.
  4. Tillsätt mjölken gradvis under vispning. Låt det koka i 5 minuter. Ta bort från värmen och rör i resten av mozzarellan.
  5. Häll mozzarellasåsen över lasagnen. Grädda i 60 minuter. Låt svalna något innan du serverar. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 477 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 42 %

Fett: 31 %