Sallad med spenat, apelsin och granatäpple

30 min. total

Ingredienser

  • 2 stk kycklingbröst
  • 1 spsk olivolja
  • 6 spsk citronsaft
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0,5 cup yoghurt, naturlig
  • 6 cup spenat
  • 1 cup apelsin, skuren
  • 1 cup granatäpplefrön

Instruktioner

  1. Blanda kycklingen och hälften av citronsaften i en skål och krydda med cayennepeppar, salt och peppar.
  2. Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme tills den är genomkokt, cirka 5 minuter på varje sida.
  3. Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa ihop resterande citronsaft, yoghurt, olivolja, salt och peppar i en skål.
  4. Blanda spenat, apelsin och granatäpple i en skål och blanda med dressingen. Lägg kycklingen ovanpå och servera.

Näring (per person)

Kalorier: 220 kcal.

Protein: 35 %.

Kolhydrater: 29 %

Fett: 36 %