Sallad med sötpotatis och rucola

35 min. total

Ingredienser

  • 3 stk sötpotatis i tärningar
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 spsk olivolja
  • 1 tsk lönnsirap
  • 0,25 tsk salt och peppar
  • 4 cup rucola
  • 1 stk avokado, must
  • 1 cup gröna oliver
  • 0,5 cup solrosfrön, rostade

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Lägg sötpotatisen i en ugnsfast form. Ringla över hälften av oljan och smaka av med salt och peppar.
  2. Grädda i 20-30 minuter. Under tiden vispar du ihop citronsaft, lönnsirap, resterande olja, salt och peppar i en liten skål.
  3. Ta en ny skål och lägg i ruccola, sötpotatis, gröna oliver och solrosfrön. Ringla över dressingen och vänd runt salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 441 kcal.

Protein: 8 %.

Kolhydrater: 31 %

Fett: 62 %