Sallad med sötpotatis och äpple

20 min. total

Ingredienser

  • 1,5 spsk olivolja
  • 2 spsk citronsaft
  • 0,5 spsk dijonsennep
  • 1 tsk honung
  • 0,25 tsk salt
  • 1 cup äpple i tärningar
  • 1 stk sötpotatis
  • 1 cup kikärter, avrunna
  • 3 ounce sallad, skivad
  • 1 cup granatäpplefrön

Instruktioner

  1. Skala sötpotatisen och skär den i tärningar. Koka dem i cirka 12 minuter.
  2. Under tiden vispar du ihop olivolja, citronsaft, senap, honung och salt i en skål. Tillsätt äpplet, sötpotatisen och kikärterna och blanda.
  3. Ta en ny skål, lägg salladen i den, lägg potatisblandningen ovanpå och lägg granatäppelkärnorna ovanpå. Ringla över dressingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 358 kcal.

Protein: 9 %.

Kolhydrater: 57 %

Fett: 34%