Sallad med rödbetor och apelsin

15 min. total

Ingredienser

  • 3 spsk sherry-vinäger
  • 3 spsk olivolja
  • 2 spsk honung
  • 0,5 pound rödbetor, skurna
  • 4 cup rucola
  • 2 stk apelsin, uppdelad i både
  • 1 ounce höstost, smulad
  • 0,25 cup valnötter, rostade och krossade

Instruktioner

  1. Vispa ihop vinäger, olja, honung, salt och peppar. Smaka av med kryddor. Häll 1/2 över rödbetorna och vänd runt tills de är täckta.
  2. Lägg en bädd av raket på en tallrik. Toppa med rödbetorna och ringla över resten av dressingen.
  3. Lägg apelsin och keso i salladen. Garnera med valnötter. Smaka av med salt, peppar och olivolja. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 275 kcal.

Protein: 8 %.

Kolhydrater: 38 %

Fett: 54 %