Sallad med rödbetor, ägg och valnötter

70 min. total

Ingredienser

  • 4 stk rödbetor
  • 3 spsk olivolja
  • 2 spsk sherry-vinäger
  • 1 spsk honung
  • 0,5 tsk dijonsennep
  • 2 cup spenat
  • 0,5 cup höstost, smulad
  • 2 spsk valnötter, rostade och krossade
  • 3 stk kokt ägg i kvartar

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Linda in rödbetorna i aluminiumfolie.
  2. Grädda dem i ugnen i en timme. Låt dem svalna, skala dem och skär dem i tärningar. Medan rödbetorna gräddas lägger du äggen i en kastrull och täcker dem med kallt vatten. Koka upp vattnet på medelhög värme. Lägg på locket och ta bort från värmen.
  3. Ta en salladsskål och vispa ihop olja, vinäger, honung, senap, salt och peppar.
  4. Tillsätt rödbetor och spenat och vänd i dressingen. Lägg ägg, keso och valnötter på toppen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 296 kcal.

Protein: 17 %

Kolhydrater: 30 %.

Fett: 53 %