Sallad med rödbetor, ägg och valnötter

70 min. total

Ingredienser

  • 4 st rödbetor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sherry-vinäger
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk dijonsennep
  • 4,7 dl spenat
  • 1,2 dl höstost, smulad
  • 2 msk valnötter, rostade och krossade
  • 3 st kokt ägg i kvartar

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Linda in rödbetorna i aluminiumfolie.
  2. Grädda dem i ugnen i en timme. Låt dem svalna, skala dem och skär dem i tärningar. Medan rödbetorna gräddas lägger du äggen i en kastrull och täcker dem med kallt vatten. Koka upp vattnet på medelhög värme. Lägg på locket och ta bort från värmen.
  3. Ta en salladsskål och vispa ihop olja, vinäger, honung, senap, salt och peppar.
  4. Tillsätt rödbetor och spenat och vänd i dressingen. Lägg ägg, keso och valnötter på toppen. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 296 kcal.

Protein: 17 %

Kolhydrater: 30 %.

Fett: 53 %