Sallad med räkor, ärter och brunt ris

15 min. total

Ingredienser

  • 600 gram kokta räkor
  • 2 tsk fisksås
  • 4 spsk citronsaft
  • 4 spsk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 cup brunt ris
  • 1 cup gröna ärtor, blancherade
  • 0,5 stk citron i både

Instruktioner

  1. Koka riset. Blanda under tiden fisksås, citronsaft, olivolja och rörsocker i en skål. Rör om tills sockret är upplöst. Tillsätt räkorna och blanda tills de är täckta. Ta bort räkorna.
  2. Tillsätt det kokta riset och ärtorna i skolan och blanda försiktigt. Smaka av. Toppa med räkor och citronklyftor.

Näring (per person)

Kalorier: 683 kcal.

Protein: 28 %

Kolhydrater: 47 %

Fett: 25 %