Sallad med lax, apelsin och granatäpple

20 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 2,5 spsk apelsinjuice
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 stk laxfilé i bitar
  • 1 cup romansallat
  • 1 cup babyspenat
  • 1 stk apelsin, uppdelad i både
  • 0,5 cup granatäpplefrön

Instruktioner

  1. Vispa ihop apelsinjuice, senap, salt och peppar.
  2. Krydda laxen med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna.
  3. Stek laxen i 4 minuter på varje sida. Ta upp laxen ur pannan, låt den svalna och smula sönder.
  4. Arrangera apelsin, granatäpplekärnor och lax på en bädd av sallad och spenat.
  5. Ringla över dressingen och vänd runt salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 584 kcal.

Protein: 24 %

Kolhydrater: 23 %

Fett: 53 %