Sallad med kyckling, rödbetor och grönkål

25 min. total

Ingredienser

  • 100 gram kycklingbröst
  • 1,5 spsk olivolja
  • 1 tsk senap, brun
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk citronsaft
  • 3 cup kål, hackad
  • 0,5 cup rödbetor, skurna
  • 25 gram höstost, smulad
  • 10 gram pumpafrön, rostade

Instruktioner

  1. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Pensla kycklingen med 1/3 av oljan och krydda med salt och peppar.
  2. Stek kycklingen 4-6 minuter på varje sida. Låt svalna och skär i skivor.
  3. Vispa ihop senap, honung, citronsaft och resterande olja i en skål. Smaka av.
  4. Lägg grönkålen på en tallrik. Lägg kyckling, rödbetor, keso och pumpafrön på toppen. Ringla över dressingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 698 kcal.

Protein: 26 %

Kolhydrater: 26 %

Fett: 48 %