Sallad med kyckling och ananas

30 min. total

Ingredienser

  • 0,5 stk ananas
  • 5 cup rucola
  • 1 stk kycklingbröst
  • 0,25 stk rödlök i skivor
  • 0,25 cup rödvinäger
  • 1 spsk olivolja
  • 0,5 tsk honung
  • 0,25 tsk röd chili, hackad

Instruktioner

  1. Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kycklingen och stek den i 6-7 minuter på varje sida. Ta bort kycklingen och skär den i skivor.
  2. Skär ananasen på längden. Skär den sedan i 2,5 cm tjocka skivor. Behåll en skiva.
  3. Lägg de andra skivorna på en grill. Grilla på båda sidor tills det finns grillmärken. Ta bort ananasen och låt den svalna.
  4. Skär ananasen i tärningar. Lägg ananas, ruccola, kyckling och lök i en skål.
  5. Vispa ihop vinäger, honung, salt och peppar.
  6. Häll dressingen över och vänd runt salladen. Garnera med chili. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 303 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 35 %.

Fett: 38 %