Sallad med kokt kyckling

25 min. total

Ingredienser

  • 1 stk kycklingbröst
  • 2 stk ägg
  • 2 spsk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 cup rucola
  • 1 stk avokado i skivor
  • 1 cup körsbärstomater i kvartar
  • 6 stykke bacon från kalkon

Instruktioner

  1. Lägg kycklingen i botten av en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Täck kycklingen med vatten.
  2. Sätt kastrullen på spisen. Koka upp vattnet. Sänk sedan värmen och låt sjuda i 12-16 minuter.
  3. Lägg ägget i en kastrull och täck det med vatten. Koka upp vattnet på medelhög värme. Sätt på locket, ta bort kastrullen från värmen och ställ den åt sidan.
  4. Stek baconet.
  5. Häll av vattnet från äggen. Häll kallt vatten på toppen. Skala dem och skär dem i halvor.
  6. Låt kycklingen rinna av och smula sönder den. Vispa ihop olja, vinäger, salt och peppar.
  7. Lägg upp ruccola, avokado, tomat, bacon, kyckling och ägg på en tallrik. Ringla dressingen över salladen. Njut av det!

Näring (per person)

Kalorier: 512 kcal.

Protein: 26 %

Kolhydrater: 12 %.

Fett: 62 %