Sallad med kokt kyckling

25 min. total

Ingredienser

  • 1 st kycklingbröst
  • 2 st ägg
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 4,7 dl rucola
  • 1 st avokado i skivor
  • 2,4 dl körsbärstomater i kvartar
  • 6 st bacon från kalkon

Instruktioner

  1. Lägg kycklingen i botten av en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Täck kycklingen med vatten.
  2. Sätt kastrullen på spisen. Koka upp vattnet. Sänk sedan värmen och låt sjuda i 12-16 minuter.
  3. Lägg ägget i en kastrull och täck det med vatten. Koka upp vattnet på medelhög värme. Sätt på locket, ta bort kastrullen från värmen och ställ den åt sidan.
  4. Stek baconet.
  5. Häll av vattnet från äggen. Häll kallt vatten på toppen. Skala dem och skär dem i halvor.
  6. Låt kycklingen rinna av och smula sönder den. Vispa ihop olja, vinäger, salt och peppar.
  7. Lägg upp ruccola, avokado, tomat, bacon, kyckling och ägg på en tallrik. Ringla dressingen över salladen. Njut av det!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 512 kcal.

Protein: 26 %

Kolhydrater: 12 %.

Fett: 62 %