Sallad med kål och butternut squash

40 min. total

Ingredienser

  • 1 cup quinoa
  • 400 gram butternut squash i tärningar
  • 6 spsk olivolja
  • 400 gram kycklingbröst
  • 4 tsk dijonsennep
  • 2 tsk honung
  • 4 spsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 200 gram kål, hackad

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 220 °C. Placera pumporna på en bakplåtspapper. Ringla 1/3 av oljan över dem och strö över salt och peppar.
  2. Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar, låt den rinna av och ställ den åt sidan. Vänd på pumpen så att den täcks av olja.
  3. Grädda pumpen i 20 minuter och låt den svalna. Värm upp en stekpanna med fett på medelhög värme.
  4. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  5. Stek i 4 minuter på varje sida. Ta bort den från pannan. Låt svalna något och skär i bitar.
  6. Under tiden vispar du ihop resterande olja, senap, honung, vinäger, cayennepeppar, salt och peppar.
  7. Lägg grönkålen i en skål och häll över dressingen. Massera in dressingen i kålen i en minut.
  8. Tillsätt quinoa, kyckling och pumpa. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 567 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 32 %

Fett: 47 %