Sallad med grönkål, quinoa och tranbär

20 min. total

Ingredienser

  • 0,5 cup quinoa
  • 1 cup kål, hackad
  • 1 spsk torkade tranbär
  • 1 spsk mandlar, hackade
  • 1 spsk olivolja
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk agave sirap

Instruktioner

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vattnet rinna av.
  2. Lägg grönkålen och saltet i en skål. Massera grönkålen i 2-3 minuter tills den är mjuk. Lägg tranbären och quinoan i skålen.
  3. Vispa ihop olja, citronsaft, sirap, salt och peppar i en ny skål. Ringla över dressingen och vänd runt salladen. Garnera med mandel. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 595 kcal.

Protein: 13 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 36 %