Sallad med grönkål och edamame

15 min. total

Ingredienser

  • 5 cup kål, hackad
  • 15 ounce apelsin, uppdelad i både
  • 2 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 cup edamame-bönor, blancherade
  • 2 spsk olivolja
  • 2 spsk äppelcidervinäger
  • 1 spsk senap, brun
  • 1,5 tsk honung
  • 1 spsk mandel, flingor

Instruktioner

  1. Lägg grönkålen och saltet i en skål. Massera grönkålen i 2-3 minuter tills den är mjuk.
  2. Lägg apelsin, tomat och edamamebönor i skålen.
  3. Vispa ihop olja, vinäger, senap, honung, salt och peppar i en ny skål.
  4. Garnera salladen med mandel och ringla över dressingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 307 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 46 %

Fett: 36 %