Sallad med gröna bönor och potatis

25 min. total

Ingredienser

  • 2 cup tärnad potatis
  • 1,5 pound gröna bönor, blancherade
  • 2 cup körsbärstomat, halverad
  • 0,25 cup rödlök, hackad
  • 5 cup yoghurt, naturlig
  • 2 spsk olivolja
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk honung

Instruktioner

  1. Lägg potatisen i en kastrull och täck den med vatten. Koka upp vattnet. Sänk värmen och täck över.
  2. Koka i 15 minuter och låt rinna av. Lägg potatisen i en skål tillsammans med bönor, körsbärstomater och rödlök.
  3. Vispa ihop yoghurt, olja, senap, citronsaft, honung, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och vänd runt. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 341 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 52 %

Fett: 27 %