Sallad med grillat ankbröst

20 min. total

Ingredienser

  • 1,5 spsk olivolja
  • 1 spsk apelsinjuice
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honung
  • 1 stk ankbröst
  • 2 cup frisee-sallad
  • 2 cup rucola
  • 1 stk apelsin, uppdelad i både
  • 1 spsk pinjenötter, rostade

Instruktioner

  1. Vispa ihop olja, apelsinjuice, senap, honung, salt och peppar.
  2. Förvärm ugnen till 215 °C. Skär spår i ankskinnet med en kniv. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ankbröstet med skinnsidan nedåt på en stekpanna med icke-stickande yta på medel-låg värme. Stek i 6 minuter.
  4. Vänd på bröstet, täck pannan och stek i ytterligare 6 minuter. Ta bort överflödigt fett. Lägg ankbröstet i en ugnsfast form med skinnsidan nedåt.
  5. Sätt in den i ugnen. Rosta i 5 minuter. Ta ut ankan och låt den vila i 5-10 minuter och skär den i skivor.
  6. Blanda sallad och ruccola i en skål. Tillsätt apelsin och pinjenötter. Lägg ankbröstet ovanpå. Ringla över dressingen och vänd runt salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 390 kcal.

Protein: 35 %.

Kolhydrater: 17 %

Fett: 48 %