Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Sallad med grillat ankbröst
![](https://cdn.arono.app/vlOueyXCYbwXdqrce0NeVKuvEFU=/750x350/https%3A%2F%2Fd17kbh9lfpylmy.cloudfront.net%2Fbase_recipes%2Fpictures%2F000%2F001%2F014%2Foriginal%2Fshutterstock_215788204.png%3F1640292203)
20 min. total
Ingredienser
- 1,5 msk olivolja
- 1 msk apelsinjuice
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk honung
- 1 st ankbröst
- 4,7 dl frisee-sallad
- 4,7 dl rucola
- 1 st apelsin, uppdelad i både
- 1 msk pinjenötter, rostade
Instruktioner
- Vispa ihop olja, apelsinjuice, senap, honung, salt och peppar.
- Förvärm ugnen till 215 °C. Skär spår i ankskinnet med en kniv. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ankbröstet med skinnsidan nedåt på en stekpanna med icke-stickande yta på medel-låg värme. Stek i 6 minuter.
- Vänd på bröstet, täck pannan och stek i ytterligare 6 minuter. Ta bort överflödigt fett. Lägg ankbröstet i en ugnsfast form med skinnsidan nedåt.
- Sätt in den i ugnen. Rosta i 5 minuter. Ta ut ankan och låt den vila i 5-10 minuter och skär den i skivor.
- Blanda sallad och ruccola i en skål. Tillsätt apelsin och pinjenötter. Lägg ankbröstet ovanpå. Ringla över dressingen och vänd runt salladen. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 390 kcal.
Protein: 35 %.
Kolhydrater: 17 %
Fett: 48 %