Sallad med grillad kyckling och grönsaker

35 min. total

Ingredienser

  • 2 stk kycklingbröst
  • 6 spsk olivolja
  • 8 ounce sparris, blancherad
  • 1 stk squash i skivor
  • 2 cup brysselkål, halverad
  • 2 cup quinoa, kokt
  • 2 cup spenat
  • 1 cup gröna ärtor, blancherade
  • 2 stk ägg, kokta och halverade
  • 3 spsk apelsinjuice
  • 0,5 tsk dijonsennep
  • 1 tsk lönnsirap

Instruktioner

  1. Förvärm grillen till medelhög värme. Pensla kycklingen med 1/3 av oljan. Smaka av med salt och peppar. Lägg kycklingen på grillen.
  2. Stek kycklingen i 10-12 minuter på varje sida. Under tiden kokar du quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ åt sidan. Blanda sparris, squash, brysselkål, hälften av den återstående oljan, salt och peppar i en skål.
  3. Lägg grönsakerna på grillen och grilla tills de är klara. Vispa ihop resten av oljan, apelsinjuice, senap, lönnsirap, salt och peppar i en liten skål.
  4. Blanda grönsaker, quinoa, spenat och ärtor och vänd med olja-vinägerdressing. Skär kycklingen i skivor och lägg den ovanpå äggen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 725 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 38 %

Fett: 41 %