Sallad med broccoli, sötpotatis och quinoa

40 min. total

Ingredienser

  • 2 cup vatten
  • 1 cup röd quinoa
  • 2 stk sötpotatis i tärningar
  • 3 spsk olivolja
  • 1 cup broccoli, buketter
  • 1 cup körsbärstomat, halverad
  • 2 spsk lönnsirap
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk limejuice

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Blanda sötpotatisnötterna med 1/3 av olivoljan och fördela dem på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.
  3. Vispa ihop resten av olivoljan, lönnsirap, citronsaft, limesaft, salt och peppar i en skål.
  4. Blanda quinoa, sötpotatis och broccoli i en skål. Blanda salladen med dressingen och servera.

Näring (per person)

Kalorier: 361 kcal.

Protein: 9 %.

Kolhydrater: 57 %

Fett: 34%