Sallad med blodapelsin och lax

20 min. total

Ingredienser

  • 1,5 spsk olivolja
  • 1 stk laxfilé
  • 2 cup romansallat
  • 4 stykke apelsin, skuren
  • 0,5 stk avokado i skivor
  • 1 spsk pinjenötter, rostade
  • 1 spsk limejuice

Instruktioner

  1. Värm 1/3 av oljan i en kastrull på medelhög värme. Krydda laxen med salt och peppar.
  2. Grilla laxen i 4 minuter på varje sida. Lägg upp sallad, apelsin och avokado på en tallrik.
  3. Ringla lime och resterande olja över salladen. Smaka av med salt och peppar. Lägg laxen ovanpå och garnera med pinjenötter. Här har du.

Näring (per person)

Kalorier: 714 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 11 %

Fett: 70 %