Sallad med ankbröst

30 min. total

Ingredienser

  • 2 stk ankbröst
  • 3 spsk sherry-vinäger
  • 3 spsk olivolja
  • 150 gram blandad sallad
  • 2 stk apelsin, uppdelad i både
  • 1 cup radis i skivor
  • 0,5 cup pistachnötter, hackade

Instruktioner

  1. Krydda ankbröstet med salt och peppar. Hetta upp 1/2 av oljan i en stekpanna på medel-låg värme.
  2. Lägg ankbröstet i pannan med skinnsidan nedåt. Stek i 12-15 minuter.
  3. Vänd och stek ytterligare 3-5 minuter. Ta bort och låt vila. Skär den i skivor.
  4. Vispa ihop olja och vinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg salladen på en tallrik. Lägg apelsin, rädisor och anka ovanpå. Ringla över salladen. Garnera med pistagenötter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 405 kcal.

Protein: 34 %

Kolhydrater: 13 %

Fett: 54 %