Sallad av grönsaker med ugnsrostad kyckling

25 min. total

Ingredienser

  • 2 stk kycklingbröst i tärningar
  • 3 spsk olivolja
  • 1 stk squash i tärningar
  • 1 stk rödlök, båda
  • 1 stk gul paprika, tärnad
  • 0,5 cup yoghurt, naturlig
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 cup rucola

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Ringla olja över kycklingen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Lägg kycklingen på plåten. Lägg zucchini, lök och paprika runt kycklingen.
  3. Ringla över olja överallt. Smaka av med salt och peppar. Grädda i 12-15 minuter. Under tiden blandar du resten av oljan med yoghurt, citronsaft, salt och peppar.
  4. Låt kycklingen och grönsakerna svalna. Lägg allt på en bädd av raket. Servera med yoghurtdressing. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 500 kcal.

Protein: 30 %.

Kolhydrater: 14 %

Fett: 56 %