Sallad av fläskkarré

90 min. total

Ingredienser

  • 4 pound rump av fläsk
  • 0,5 cup torkad timjan
  • 4 spsk olivolja, delad
  • 8 fed vitlök, finhackad
  • 6 cup rucola
  • 1 cup radis i skivor
  • 1 spsk balsamvinäger

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 230 °C. Gör ett vertikalt snitt i sidan av steken, ungefär 3/4 av vägen igenom. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda timjan, vitlök och hälften av oljan. Fördela blandningen i köttet. Rulla ihop steken och knyt ett snöre runt den.
  3. Gnid in steken med olja. Smaka av med salt och peppar. Lägg steken i en ugnsfast form med fettsidan uppåt. Rosta i 15-20 minuter.
  4. Sänk värmen till 150 °C. Låt steken koka i ytterligare 60 minuter. Häll saften över den regelbundet.
  5. Ta ut steken ur ugnen och låt den svalna. Blanda ruccola och rädisor med olja och vinäger. Lägg upp biffskivorna på en salladsbädd. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 673 kcal.

Protein: 63 %

Kolhydrater: 5 %.

Fett: 32 %