Sallad av fläskkarré

90 min. total

Ingredienser

  • 1800 gram rump av fläsk
  • 1,2 dl torkad timjan
  • 4 msk olivolja, delad
  • 8 klyftor vitlök, finhackad
  • 14 dl rucola
  • 2,4 dl radis i skivor
  • 1 msk balsamvinäger

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 230 °C. Gör ett vertikalt snitt i sidan av steken, ungefär 3/4 av vägen igenom. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda timjan, vitlök och hälften av oljan. Fördela blandningen i köttet. Rulla ihop steken och knyt ett snöre runt den.
  3. Gnid in steken med olja. Smaka av med salt och peppar. Lägg steken i en ugnsfast form med fettsidan uppåt. Rosta i 15-20 minuter.
  4. Sänk värmen till 150 °C. Låt steken koka i ytterligare 60 minuter. Häll saften över den regelbundet.
  5. Ta ut steken ur ugnen och låt den svalna. Blanda ruccola och rädisor med olja och vinäger. Lägg upp biffskivorna på en salladsbädd. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 673 kcal.

Protein: 63 %

Kolhydrater: 5 %.

Fett: 32 %