Sallad av fläskfilé

35 min. total

Ingredienser

  • 3 spsk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 spsk balsamvinäger
  • 2,5 pound fläskfilé
  • 4 cup blandad sallad
  • 1 stk gurka i skivor
  • 2 cup körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Lägg 1/2 av oljan, 1/2 av vinägern och peppar i en påse med dragkedja. Stäng och skaka.
  2. Lägg fläskfilén i påsen och låt den marinera i 15 minuter.
  3. Värm grillen till medelvärme. Stek filén i 13-15 minuter och vänd den halvvägs.
  4. Ta bort filén och skär den i skivor.
  5. Vispa ihop resterande olja, vinäger, honung, senap, salt och peppar i en skål.
  6. Lägg sallad, gurka och tomat i skålen och blanda. Lägg filén ovanpå salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 465 kcal.

Protein: 54 %

Kolhydrater: 8 %.

Fett: 39 %