Rösti av blomkål

30 min. total

Ingredienser

  • 300 gram blomkål, buketter
  • 2 stk ägg
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 tsk röd chili, finhackad
  • 0,25 cup höstost
  • 3 spsk olivolja
  • 1 stk avokado i skivor
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 cup gräddfil
  • 2 tsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Lägg blomkålen i en matberedare. Mixa tills de har samma konsistens som grovt grus.
  2. Häll blomkålen i en skål. Vispa i ägget, vitlöken, ingefäran, chilin och keso. Rör om tills blomkålen är täckt.
  3. Hetta upp oljan i en panna utan fästmassa på medel-låg värme. Skeda ut matskedar av blomkålsblandningen i den heta pannan.
  4. Stek i 2 minuter på varje sida. Täck en tallrik med hushållspapper och lägg röstierna på den.
  5. Stek resten av blandningen och tillsätt olja i pannan vid behov. Ta en liten skål och mosa avokadon och citronsaft tillsammans.
  6. Garnera röstierna med persilja. Servera med gräddfil och avokadopuré. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 508 kcal.

Protein: 13 %

Kolhydrater: 14 %

Fett: 73 %