Rödbetstartar

15 min. total

Ingredienser

  • 2 cup rödbetor i tärningar
  • 2 spsk balsamvinäger
  • 1 spsk olivolja
  • 2 spsk valnötter, krossade
  • 0,17 cup lönnsirap
  • 0,12 tsk cayennepeppar
  • 1,5 cup rucola
  • 4 ounce höstost

Instruktioner

  1. Ringla balsamvinäger och olivolja över rödbetorna och vänd runt dem. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg valnötter, lönnsirap och cayennepeppar i en kastrull. Rör om hela tiden medan sirapen värms upp.
  3. Koka upp vätskan från sirapen i 1-2 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt nötterna svalna. Bryt nötterna i bitar.
  4. Placera rakan på en tallrik. Toppa med rödbetor, sedan keso och avsluta med nötter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 341 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 36 %