Robust minestronesoppa

55 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 1 cup selleri, hackad
  • 4 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 cup morot i skivor
  • 0,5 cup squash i tärningar
  • 1 cup gröna ärtor, blancherade
  • 1 cup kidneybönor, avrunna
  • 7 ounce tomater, hackade
  • 1 tsk italiensk krydda
  • 2 cup grönsaksbuljong
  • 1 cup varmt vatten
  • 1 cup pennepasta, fullkorn

Instruktioner

  1. Värm olivoljan i en kastrull på medelvärme.
  2. Fräs lök, selleri, vitlök och morötter i 5 minuter. Tillsätt squash, gröna bönor, röda kidneybönor, hackade tomater, grönsaksbuljong, varmt vatten och italiensk kryddmix.
  3. Koka upp soppan, sänk sedan värmen och låt den sjuda i 20 minuter. Tillsätt pastan och låt sjuda utan stock i ytterligare 20 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Näring (per person)

Kalorier: 316 kcal.

Protein: 16 %

Kolhydrater: 56 %

Fett: 27 %