Riven kålsallad

20 min. total

Ingredienser

  • 1 stk ägg
  • 1 spsk olivolja
  • 1 spsk äppelcidervinäger
  • 1,5 cup vitkål, riven
  • 1 spsk persilja, hackad
  • 1 stk kycklingbröst i tärningar

Instruktioner

  1. Lägg ägget i en kastrull och täck det med kallt vatten. Koka upp på medelhög värme. Lägg på locket, ta bort från värmen och ställ åt sidan.
  2. Kom igen. Hetta upp en stekpanna med fett på medelhög värme. Stek kycklingen i 3-4 minuter på varje sida.
  3. Häll av ägget, tillsätt kallt vatten, skala ägget och skär det i kvartar. Vispa samman olja, vinäger, salt och peppar i en skål.
  4. Ta en ny skål och lägg i kålen, persiljan och kycklingen. Ringla dressingen över salladen och vänd runt. Lägg ägget ovanpå. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 431 kcal.

Protein: 35 %.

Kolhydrater: 9 %.

Fett: 57 %