Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Risotto med svamp och edamame med torsk
60 min. total
Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 230 gram skivad svamp
- 150 gram edamame-bönor, blancherade
- 7,1 dl grönsaksbuljong
- 3,5 dl vatten
- 1,8 dl risottoris
- 0,6 dl brunt ris
- 2 msk parmesan, riven
- 2 st torskfilé
Instruktioner
- Hetta upp 1/2 av oljan i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt champinjonerna. Stek i 5 minuter under omrörning.
- Tillsätt edamamebönorna, rör om och ta bort från värmen. Ta en kastrull och koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kokare.
- Värm resten av oljan i en stekpanna på medelvärme. Fräs löken i 5 minuter under omrörning.
- Tillsätt ris. Rör om tills riset är täckt av olja. Stek i ytterligare en minut under omrörning. Tillsätt en matsked vatten i kastrullen.
- Koka på medelvärme under omrörning tills vattnet i buljongen har absorberats. Tillsätt resten av buljongen på samma gång. Detta bör ta totalt 30 minuter.
- Varm svamp och edamamebönor. Rör ner dem i riset och ta bort det från värmen.
- Rör ner peppar och parmesan i riset. Krydda fisken med salt och peppar. Stek 2-3 minuter på varje sida i en panna utan fästmassa.
- Servera fisken ovanpå svamprisotton. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 769 kcal.
Protein: 28 %
Kolhydrater: 50 %.
Fett: 22 %