Risotto med svamp och edamame med torsk

60 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 8 ounce skivad svamp
  • 0,33 pound edamame-bönor, blancherade
  • 3 cup grönsaksbuljong
  • 1,5 cup vatten
  • 0,75 cup risottoris
  • 0,25 cup brunt ris
  • 2 spsk parmesan, riven
  • 2 stk torskfilé

Instruktioner

  1. Hetta upp 1/2 av oljan i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt champinjonerna. Stek i 5 minuter under omrörning.
  2. Tillsätt edamamebönorna, rör om och ta bort från värmen. Ta en kastrull och koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kokare.
  3. Värm resten av oljan i en stekpanna på medelvärme. Fräs löken i 5 minuter under omrörning.
  4. Tillsätt ris. Rör om tills riset är täckt av olja. Stek i ytterligare en minut under omrörning. Tillsätt en matsked vatten i kastrullen.
  5. Koka på medelvärme under omrörning tills vattnet i buljongen har absorberats. Tillsätt resten av buljongen på samma gång. Detta bör ta totalt 30 minuter.
  6. Varm svamp och edamamebönor. Rör ner dem i riset och ta bort det från värmen.
  7. Rör ner peppar och parmesan i riset. Krydda fisken med salt och peppar. Stek 2-3 minuter på varje sida i en panna utan fästmassa.
  8. Servera fisken ovanpå svamprisotton. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 769 kcal.

Protein: 28 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 22 %