Risotto med svamp och brunt ris

40 min. total

Ingredienser

  • 1,5 cup varmt vatten
  • 4 tsk olivolja, delad
  • 0,5 cup lök, hackad
  • 1 cup brunt ris
  • 0,5 cup vitt vin
  • 3 cup kycklingbuljong
  • 5 ounce svamp i skivor
  • 1,8 ounce parmesan, riven
  • 1 tsk timjan, hackad

Instruktioner

  1. Rengör svampen i kallt vatten, torka den i en handduk och skär den i skivor.
  2. Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och champinjoner och stek i 2-3 minuter. Spara lite av de stekta svamparna till garnering.
  3. Tillsätt ris, vitlök och timjan i pannan och stek tills alla ingredienser har ett fint lager olivolja. Häll lite vitt vin över riset och låt det koka. Häll i lite buljong tillsammans med vinet om det behövs.
  4. Rör om i riset tills det är nästan torrt. Häll i lite buljong i taget under omrörning.
  5. Fortsätt så här och sluta när riset är nästan mjukt. Smaka hela tiden för att se till att riset har "bett".
  6. Smaka av med salt och peppar. Ta bort riset från värmen och servera risottot med svamp och färsk timjan. Njut av det!

Näring (per person)

Kalorier: 326 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 55 %

Fett: 31 %