Risnudlar med kyckling med sesam

25 min. total

Ingredienser

  • 6 ounce risnudlar
  • 2 spsk sesamolja
  • 1 pound kycklingbröst, styckat
  • 6 spsk rasp
  • 2 spsk sesamfrön
  • 1 stk ägg
  • 4 spsk majsstärkelse
  • 3 spsk olivolja
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 cup morot i strimlor
  • 0,5 cup röd paprika, skuren
  • 0,5 cup sockerärter
  • 0,5 cup gröna ärtor, blancherade
  • 1 spsk röd chili, hackad
  • 2 spsk sojasås
  • 1 spsk vårlök, hackad

Instruktioner

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll hälften av sesamoljan över nudlarna när de är genomkokta och ställ dem åt sidan.
  2. Blanda brödsmulor, sesamfrön, salt och peppar i en skål. Ta en ny skål och vispa ägget i den. Skär kycklingen i strimlor och strö över majsstärkelse.
  3. Doppa kycklingen i skålen med ägget och rulla den i skålen med ströbrödsblandningen. Värm hälften av oljan på låg värme i en stekpanna.
  4. Lägg kycklingen i stekpannan och stek tills den är gyllenbrun. Ta bort kycklingen och använd samma stekpanna för att steka vitlök, morötter, paprika, champinjoner, sockerärter och gröna ärtor i resten av olivoljan.
  5. Låt den svalna i 3-5 minuter när den är klar och smaka av med sojasås.
  6. Blanda risnudlarna med grönsakerna och servera med kyckling, vårlök och sesamfrön på toppen. Njut av det!

Näring (per person)

Kalorier: 613 kcal.

Protein: 20 %.

Kolhydrater: 40 %.

Fett: 40 %.