Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Risnudlar med kyckling med sesam
25 min. total
Ingredienser
- 170 gram risnudlar
- 2 msk sesamolja
- 450 gram kycklingbröst, styckat
- 6 msk rasp
- 2 msk sesamfrön
- 1 st ägg
- 4 msk majsstärkelse
- 3 msk olivolja
- 3 klyftor vitlök, finhackad
- 1,2 dl morot i strimlor
- 1,2 dl röd paprika, skuren
- 1,2 dl sockerärter
- 1,2 dl gröna ärtor, blancherade
- 1 msk röd chili, hackad
- 2 msk sojasås
- 1 msk vårlök, hackad
Instruktioner
- Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll hälften av sesamoljan över nudlarna när de är genomkokta och ställ dem åt sidan.
- Blanda brödsmulor, sesamfrön, salt och peppar i en skål. Ta en ny skål och vispa ägget i den. Skär kycklingen i strimlor och strö över majsstärkelse.
- Doppa kycklingen i skålen med ägget och rulla den i skålen med ströbrödsblandningen. Värm hälften av oljan på låg värme i en stekpanna.
- Lägg kycklingen i stekpannan och stek tills den är gyllenbrun. Ta bort kycklingen och använd samma stekpanna för att steka vitlök, morötter, paprika, champinjoner, sockerärter och gröna ärtor i resten av olivoljan.
- Låt den svalna i 3-5 minuter när den är klar och smaka av med sojasås.
- Blanda risnudlarna med grönsakerna och servera med kyckling, vårlök och sesamfrön på toppen. Njut av det!
Näring (per person)
Kalorier: 613 kcal.
Protein: 20 %.
Kolhydrater: 40 %.
Fett: 40 %.