Risnudlar med kyckling med sesam

25 min. total

Ingredienser

  • 170 gram risnudlar
  • 2 msk sesamolja
  • 450 gram kycklingbröst, styckat
  • 6 msk rasp
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 st ägg
  • 4 msk majsstärkelse
  • 3 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 1,2 dl morot i strimlor
  • 1,2 dl röd paprika, skuren
  • 1,2 dl sockerärter
  • 1,2 dl gröna ärtor, blancherade
  • 1 msk röd chili, hackad
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk vårlök, hackad

Instruktioner

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll hälften av sesamoljan över nudlarna när de är genomkokta och ställ dem åt sidan.
  2. Blanda brödsmulor, sesamfrön, salt och peppar i en skål. Ta en ny skål och vispa ägget i den. Skär kycklingen i strimlor och strö över majsstärkelse.
  3. Doppa kycklingen i skålen med ägget och rulla den i skålen med ströbrödsblandningen. Värm hälften av oljan på låg värme i en stekpanna.
  4. Lägg kycklingen i stekpannan och stek tills den är gyllenbrun. Ta bort kycklingen och använd samma stekpanna för att steka vitlök, morötter, paprika, champinjoner, sockerärter och gröna ärtor i resten av olivoljan.
  5. Låt den svalna i 3-5 minuter när den är klar och smaka av med sojasås.
  6. Blanda risnudlarna med grönsakerna och servera med kyckling, vårlök och sesamfrön på toppen. Njut av det!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 613 kcal.

Protein: 20 %.

Kolhydrater: 40 %.

Fett: 40 %.