Risnudelsallad med tigerräkor och kyckling

25 min. total

Ingredienser

  • 8 ounce risnudlar
  • 1 stk kycklingbröst, styckat
  • 12 ounce tigerräkor, blancherade
  • 1 spsk rapsolja
  • 0,25 cup limejuice
  • 1 spsk sojasås
  • 1 tsk fisksås
  • 0,5 spsk brunt mjöl
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 1 tsk tabasco
  • 0,25 cup morot, riven
  • 2 spsk koriander, hackad

Instruktioner

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg den i en skål. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek kycklingen tills den är gyllenbrun. Lägg kycklingen i skålen med risnudlarna.
  3. Stek tigerräkorna i 1-2 minuter på varje sida. Lägg räkorna i skålen med risnudlarna.
  4. Vispa ihop limejuice, sojasås, fisksås, brunt socker, ingefära, vitlök och Tabasco.
  5. Lägg morot och koriander i skålen med risnudlar. Ringla över dressingen och vänd runt salladen. Gör det!

Näring (per person)

Kalorier: 411 kcal.

Protein: 33 %.

Kolhydrater: 52 %

Fett: 15 %