Risfylld sqaush

80 min. total

Ingredienser

  • 0,75 cup brunt ris
  • 4 stk sqaush
  • 2 spsk olivolja
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 stk lök, hackad
  • 1 tsk koriander, krossad
  • 1 tsk kummin, mald
  • 1 stk morot i strimlor
  • 1,5 cup hackade tomater
  • 4 stykke serranoskinka, hackad
  • 1 ounce parmesan, riven
  • 1 spsk basilika, hackad
  • 1 stk röd paprika, tärnad
  • 1 spsk estragon, torkad
  • 2 cup vatten

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Förvärm ugnen till 175 °C. Skär av toppen på squashen. Ta bort insidan och skär den i tärningar.
  2. Värm oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlök, lök, koriander och spiskummin. Rör om i 5 minuter. Tillsätt zucchinin.
  3. Koka under omrörning i 3 minuter. Tillsätt morot och tomat och låt sjuda i 5 minuter utan lock.
  4. Ta bort från värmen. Tillsätt serranoskinka, parmesan och örter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ris och paprika och blanda ordentligt.
  5. Krydda squashen med salt och peppar. Fyll dem med risblandningen. Lägg dem i en ugnsfast form, häll lite vatten i bottnarna. Grädda dem i 1 timme. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 356 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 32 %