Risfylld sqaush

80 min. total

Ingredienser

  • 1,8 dl brunt ris
  • 4 st sqaush
  • 2 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 0,5 st lök, hackad
  • 1 tsk koriander, krossad
  • 1 tsk kummin, mald
  • 1 st morot i strimlor
  • 3,5 dl hackade tomater
  • 4 st serranoskinka, hackad
  • 30 gram parmesan, riven
  • 1 msk basilika, hackad
  • 1 st röd paprika, tärnad
  • 1 msk estragon, torkad
  • 4,7 dl vatten

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Förvärm ugnen till 175 °C. Skär av toppen på squashen. Ta bort insidan och skär den i tärningar.
  2. Värm oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlök, lök, koriander och spiskummin. Rör om i 5 minuter. Tillsätt zucchinin.
  3. Koka under omrörning i 3 minuter. Tillsätt morot och tomat och låt sjuda i 5 minuter utan lock.
  4. Ta bort från värmen. Tillsätt serranoskinka, parmesan och örter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ris och paprika och blanda ordentligt.
  5. Krydda squashen med salt och peppar. Fyll dem med risblandningen. Lägg dem i en ugnsfast form, häll lite vatten i bottnarna. Grädda dem i 1 timme. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 356 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 32 %