Rejekarry

30 min. total

Ingredienser

  • 1 cup brunt ris
  • 1 spsk smör
  • 0,75 pound tigerräkor, blancherade
  • 0,25 stk lök, hackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 spsk röd currypasta
  • 1 tsk curry
  • 0,12 tsk kummin, mald
  • 7 ounce kokosmjölk
  • 1 stk avokado i skivor
  • 0,5 cup kidneybönor, avrunna
  • 2 blad basilika, hackad

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme.
  2. Tillsätt tigerräkor, salt och peppar. Fräs under omrörning i 4 minuter. Ta bort tigerräkorna från stekpannan och lägg dem åt sidan.
  3. Tillsätt lök, vitlök, salt och peppar i samma kastrull på fortsatt medelhög värme.
  4. Fräs under omrörning i 4-5 minuter. Tillsätt currypasta, currypulver och spiskummin. Stek i ytterligare 30 sekunder under omrörning.
  5. Tillsätt kokosmjölken och rör om. Koka upp såsen på medelvärme. Tillsätt tigerräkorna i såsen och rör om.
  6. Låt sjuda i ytterligare 2-3 minuter och ta bort från värmen. Servera curryräkorna på en bädd av ris. Lägg avokado, bönor och basilika ovanpå. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 844 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 45 %

Fett: 28 %