Red Quinoa Buddha Bowl

25 min. total

Ingredienser

  • 2 cup röd quinoa, kokt
  • 2 tsk spenat
  • 2 cup kikärter, avrunna
  • 1 stk avokado i skivor
  • 1 stk röd paprika, skuren
  • 2 stk kycklingbröst
  • 3 tsk limejuice
  • 2 tsk olivolja
  • 0,33 cup yoghurt, naturlig
  • 0,5 tsk salt och peppar

Instruktioner

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet. Under tiden som den kokar, värm oljan i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt kycklingen och stek 4-5 minuter på varje sida.
  2. Skär kycklingen i små tärningar. Blanda quinoa, spenat, kikärter, avokado, paprika och kyckling i en skål.
  3. Vispa ihop citronsaft, olivolja, yoghurt, salt och peppar i en liten skål. Häll över salladen och vänd runt. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 593 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 28 %