Rätter med blomkål

30 min. total

Ingredienser

  • 4 cup brunt ris
  • 6 cup blomkål, buketter
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 1 cup fullkornsvetemjöl
  • 2 stk ägg, vispade
  • 8 spsk parmesan, riven
  • 0,25 cup persilja, hackad
  • 0,33 cup varmt vatten
  • 4 spsk olivolja
  • 1 stk lime, båda

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Ånga blomkålen på medelvärme i 5-6 minuter. Låt blomkålen rinna av och hacka den.
  3. Blanda blomkål, mjöl, vitlök, ägg, riven ost, persilja, salt och peppar i en skål.
  4. Tillsätt vatten vid behov. Hetta upp olja i en panna utan fästmassa på medel-låg värme.
  5. Fördela degen på pannan och stek i 2,5-3 minuter på varje sida.
  6. Servera blomkålsplattorna med ris och lime. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 561 kcal.

Protein: 13 %

Kolhydrater: 63 %

Fett: 24 %