Rätter med blomkål

30 min. total

Ingredienser

  • 9,5 dl brunt ris
  • 14 dl blomkål, buketter
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 2,4 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 st ägg, vispade
  • 8 msk parmesan, riven
  • 0,6 dl persilja, hackad
  • 0,8 dl varmt vatten
  • 4 msk olivolja
  • 1 st lime, båda

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Ånga blomkålen på medelvärme i 5-6 minuter. Låt blomkålen rinna av och hacka den.
  3. Blanda blomkål, mjöl, vitlök, ägg, riven ost, persilja, salt och peppar i en skål.
  4. Tillsätt vatten vid behov. Hetta upp olja i en panna utan fästmassa på medel-låg värme.
  5. Fördela degen på pannan och stek i 2,5-3 minuter på varje sida.
  6. Servera blomkålsplattorna med ris och lime. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 561 kcal.

Protein: 13 %

Kolhydrater: 63 %

Fett: 24 %