Räksallad med sojadressing

15 min. total

Ingredienser

  • 1 stk ägg
  • 1 spsk sesamolja
  • 2 tsk sojasås
  • 2 spsk risvinäger
  • 1,5 cup rucola
  • 0,5 cup räkor, avrunna
  • 0,5 cup gurka i tärningar
  • 0,25 cup körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Lägg ägget i en kastrull och täck det med vatten. Koka upp vattnet på medelhög värme. Sätt på locket, ta bort kastrullen från värmen och ställ den åt sidan.
  2. Låt vattnet rinna av. Häll kallt vatten på. Skala ägget och skär det i skivor. Vispa ihop olja, sojasås, vinäger och peppar i en skål.
  3. Lägg upp ruccola, räkor, gurka, tomat och ägg på en tallrik. Ringla dressingen över salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 299 kcal.

Protein: 29 %

Kolhydrater: 12 %.

Fett: 58 %