Quinoasallad med sojadressing

25 min. total

Ingredienser

  • 0,5 cup quinoa
  • 1 stk kycklingbröst
  • 1 cup spenat
  • 0,5 stk avokado i skivor
  • 0,25 cup körsbärstomater i kvartar
  • 2 spsk risvinäger
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 spsk sesamolja
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 tsk sojasås

Instruktioner

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vattnet rinna av. Låt quinoan svalna och häll den i en skål.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  3. Stek kycklingen i 4-5 minuter på varje sida. Ta ut kycklingen, låt den vila och skär den i skivor.
  4. Vispa ihop vinäger, vitlök, sesamolja, ingefära och sojasås.
  5. Lägg spenat, avokado, kyckling och tomater i skålen med quinoa.
  6. Ringla över dressingen och vänd runt salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 778 kcal.

Protein: 23 %

Kolhydrater: 35 %.

Fett: 42 %