Quinoa och squash fyllda paprikor

25 min. total

Ingredienser

  • 1 cup quinoa
  • 2 stk röd paprika, utan topp
  • 1 cup squash, riven
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk basilika, hackad
  • 0,5 cup tomater, skalade
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 2 ounce höstost
  • 1 spsk vårlök, hackad

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 220 °C. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Låt dem rinna av väl, ställ dem åt sidan och låt dem svalna. Sätt in hela paprikorna i ugnen. Grädda dem under rotation i 1-2 minuter.
  3. Ta ut dem och låt dem svalna. Skär av topparna och ta bort fröna. Lägg paprikorna på en plåt.
  4. Blanda quinoa, squash, paprika, basilika, tomatsås, vitlök, salt, peppar och hälften av osten i en skål.
  5. Fyll paprikorna med quinoablandningen. Lägg resten av osten ovanpå. Grädda i 12-15 minuter. Garnera med vårlök. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 396 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 66 %

Fett: 14 %