Quinoa och pumpa

60 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk rapsolja
  • 1,5 pound hokkaido pumpa i tärningar
  • 2 cup quinoa
  • 2 spsk olivolja
  • 2 spsk limejuice
  • 1 tsk limeskal
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 2 cup babyspenat
  • 1 stk avokado i skivor
  • 0,5 cup valnöt

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Blanda pumpa med rapsolja, salt och peppar och lägg den på en bakplåtspappersplåt.
  2. Grädda i 30-35 minuter, vänd efter halva tiden. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och lägg i en skål.
  3. Vispa ihop olja, limesaft, limeskal, vitlök, salt och peppar.
  4. Tillsätt pumpa, spenat, avokado och valnötter till quinoa. Ringla över dressingen och vänd runt salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 609 kcal.

Protein: 11 %

Kolhydrater: 44 %

Fett: 45 %