Quinoa köttbullsallad

30 min. total

Ingredienser

  • 0,5 cup quinoa
  • 3 spsk olivolja
  • 0,5 stk lök, hackad
  • 0,25 stk röd paprika, tärnad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1 spsk persilja, hackad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 cup rasp
  • 4 spsk parmesan, riven
  • 0,25 tsk cayennepeppar
  • 1 stk äggviter
  • 1 cup bruna linser, avrunna
  • 2 cup sallat
  • 1 cup morot i strimlor
  • 1 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 stk gurka i skivor
  • 1 cup radis i skivor
  • 0,5 cup granatäpplefrön
  • 0,5 cup valnötter, krossade

Instruktioner

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vattnet rinna av.
  2. Värm 1/3 av oljan i en stekpanna på medel-låg värme. Fräs lök och paprika i 4 minuter. Tillsätt vitlök, persilja och oregano. Fräs i 1 minut.
  3. Lägg den i en skål. Lägg quinoa, linser, brödsmulor, ost, cayennepeppar och äggvita i skålen.
  4. Mosa ingredienserna tills linserna är mosade. Forma köttbullar.
  5. Värm resten av oljan i en stekpanna på medelvärme.
  6. Bryn quinoabollarna i stekpannan. Stek dem sedan i cirka 16 minuter och vänd dem regelbundet.
  7. Lägg upp sallad, morot, tomat, gurka, rädisor, granatäpple, valnötter och quinoabollar på en tallrik.
  8. Servera med din favoritdressing. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 604 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 42 %

Fett: 40 %.